torsdag 24 januari 2013

Hmmm... vackrast av alla...

Idag hade Antikmagasinet Torun Bülow Hübe som tema. Min absoluta favoritdesigner, alla kategorier. Denna vackra, starka modiga kvinna gjorde de vackraste smycken man kan tänka sig.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Torun_B%C3%BClow-H%C3%BCbe
Jag har alltid varit fascinerad av smycken. Det har jag från min mamma. Hennes dröm var att bli silversmed och hon praktiserade hos en guldsmed då hon var 14 år, 1961. Alla sa till henne att man inte kunde försörja sig som det och hon vågade därför inte ta steget, vilket jag tror hon ångrade hela livet. Det hon gjorde under de två veckor hon praktiserade är långt bättre än vad jag lyckades åstadkomma under två terminers kvällskurser i silversmide.


Det här är min mammas verk från hennes praktik. 14 år och 1961. Behöver jag säga att jag älskar dessa örhängen?

Bland det sista min mamma sa till mig var att jag skulle våga göra det som gör mig lycklig. Det var därför jag inte tvekade när möjligheten med Memelie dök upp. Jag hade precis som mamma ångat att jag inte tog reda på om det hade funkat om jag inte prövat. Skulle det nu inte göra det, har jag i alla fall testat. Jag vet också att mamma sitter på ett moln och klappar händerna just nu. Hon hade verkligen gillat att få se och vara med om detta. En snygg, pigg och stolt 65-åring i Lola Ramona hade hon varit.

Här kommer några vackra smycken av Torun. Visst är de vackrast?

http://www.christies.com/lotfinder/lot/viviana-torun-bulow-hube-collar-and-pendant-4936222-details.aspx?intObjectID=4936222


http://sv.wikipedia.org/wiki/Torun_B%C3%BClow-H%C3%BCbe

http://www.bukowskis.com/auctions/555/1170-vivianna-torun-bulow-hube-vivianna-torun-bulow-hube-armring-sterling


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar