fredag 8 mars 2013

Hmmm... hurra idag är vår dag! Internationella kvinnodagen.

GRATTIS!!! Ni är alla helt fantastiska!!! Idag är det intenationella kvinnodagen - Hurra för oss!!!

Min dag började med frossa, illamående och magont. Skit också! Jag hade INTE sagt välkommen till varken influensan eller kräksjukan som härjar på jobbet, men något skräp följde med hem ändå. Blä!

Men sjuk eller inte så hade jag ju redan förberett dagens inlägg, så med lite uppdateringar kommer det här. Jag har satt ihop ett litet collage av några få av de kvinnor som jag av en eller annan anledning beundrar. Här är det högt och lågt och helt olika anledningar. Det finns så många fler och jag har säkert glömt någon, för det finns ju som tur är så många fantastiska kvinnor. Känner ni att jag missat någon så kommentera gärna och fyll på. Vi kvinnor behöver lyfta andra kvinnor!!!

Först ut och den absolut viktigaste kvinnan i mitt liv. Hon har ju format mig till den jag är idag. Min älskade mamma! Det går inte en dag utan att jag saknar henne, då hon tyvärr lämnade oss för fem år sedan. Å vad hon hade varit stolt över att jag och Carro startade Memelie.


Min mormor! Varför jag beundrar henne så mycket kan du läsa mer om här. Fantastisk var hon helt klart.

Bilden är hämtad här: http://www.shopaholicsblogg.com/2012/04/besokte-ralph-laurens-nya-butik-och-att.html
Efva Attling. Jag har provat själv och det är banne mig inte lätt att göra smycken. Hennes är ju så vansinnigt fina och hon har byggt upp ett stort företag och hon började på en silversmideskurs. Klart värt att beundra. 
Bilden är hämtad här: petterssonsblogg.se

Vet inte om denna tjej behöver någon närmare presentation. Malala Yousafzai. Tjejen som blev skjuten för sin kamp för att flickor i Pakistan ska få gå i skolan. Vilket är en fullständig självklarhet kan man tycka. Jag är stum av beundran. En sån styrka.

Bilden är hämtad här: sanfranciscosur.com

Coco Chanel, en av mina favoritdesigners. Vilka kreationer hon har skapat. Också en self-made kvinna. Såå vacker dessutom, som löket på laxen.

Bilden är hämtad här: www.lastfm.se
 Astrid Lindgren. Tack för alla fantastiska berättelser. Så många timmar du roat mig med dem. Så klok och kvicktänkt. Skandal att inte Nobelstiftelsen fattat att även barnboksförfattare borde kunna få Nobelpriset.

Alla ni som läser här inne ska också känna att ni är fantastiska och idag är vår dag! Gör någon annan kvinna glad idag för guds skull!!! Ge en komplimang till någon kvinna du inte känner. Om vi lyckas med det får så många en härlig dag! I dare you!

Nu ska jag krypa långt ner i soffan med en filt och tycka lite synd om mig själv tillsammans med systrarna från Huset Elliot. Tjingeling!


2 kommentarer: