lördag 21 juli 2012

Hmmm... fina, fina emmy!

Till hösten kommer Memelie även att sälja kläder från emmy. Vi hade tittat på emmys kläder innan vi åkte på mässan och var väldigt nyfikna på hennes märke. Hennes beskrivning av sina kläder är nästan identisk med det vi antecknat som kännetecken på de kläder vi ville sälja i vår shop, så förväntningarna hos oss var höga. Våra förväntningar infriades verkligen och mer därtill, så vi passade på att prata med Emmy på mässan. Vi kan nu stolt presentera även emmy som ett av de märken vi kommer att sälja till hösten. Tyvärr blev vi så förtjusta när vi kollade på kläderna så vi glömde att fota. Därför är dessa bilder och även följande text lånade från Emmys hemsida.

bilderPL 2502 the cheeky cherry cardigan


emmy står för feminina, välskräddade plagg som bejakar och förstärker de kvinnliga formerna – som på den gamla goda tiden! Tanken med kläderna är inte att de skall vara helt retrospektiva utan hämta element från tider före unisexmodets intåg. Vi arbetar inte heller med trender, utan vill hylla varje kvinnas unika skönhet genom tidlös design oberoende av de stora butikkedjornas massutbud.
emmy strävar efter att slå ner på farten i modets utveckling och göra plagg som i både stil och kvalitet håller för så lång tid som du önskar. Detta för att modet skall återfå sin stjärnglans och ta avstånd ifrån slit- och slängkulturen och dess miljöpåverkan.

 kjolbyxa / skjorts


Varje enskilt plagg ska kunna bli ditt favoritplagg!                                 


Redan från första skissen är plaggen skapade för att passa alla kroppstyper, och har en tänkt målgrupp på 17-70 år! Vi vill att alla ska kunna känna sig vackra i ett emmy-plagg oavsett form och ålder, därför går storlekarna från XS till 3XL, d.v.s. storlek 32,5 till 52. Plaggen kännetecknas av utsökta detaljer, perfekt passform och smickrande skärningar. Färgskalan går i allt från smaskiga tårtglasyr-färger via härligt körsbärsrött och läskande smaragdgrönt till elegant svart. Klassiska mönster såsom rutigt, prickigt och leopard är också vår kopp te.

klänningkavaj/ ytterplagg


När man köper ett emmy-plagg ska man få valuta för pengarna! Vi tar inga överpriser för vår design, det du betalar för är till största delen den höga kvaliteten på materialen. Till skillnad från många av våra konkurrenter gör vi varje år en vårkollektion och även en höstkollektion, väl anpassad för det hårda skandinaviska klimatet. Prisbilden är ca 300 kr för ett linne, 1600 kr för en klänning och 2900 kr för en kappa.
 
 byxa / skjortsklänning


Designern bakom märket är Emmy Nilsson, en småländsk tjej med en examen från Københavns Mode- og Designskole. Efter två år av frilansande bestämde sig Emmy 2010 för att starta eget. Vi har redan kunnat bekräfta att emmys vision är efterfrågad på marknaden då många inköpare har utbrustit i ”det här är vad vi letat efter!”. Dessa glada inköpare har sedan sett till att första kollektionen kommer att finnas i fyrtio butiker i Sverige, Danmark, Norge, Finland, England, Frankrike, Österrike, Nederländerna och tro det eller ej: Västindien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar