onsdag 25 juli 2012

Hmmm... En modedocka som vi alla känner till....

Barbie har nog de allra flesta småtjejer lekt med. Så även vi, i timmar. Fina kläder på, fina kläder av. Göra frisyrer och så vidare. Det kunde vara riktiga modeshower.

De allra finaste Barbiekläderna och accessoarerna var de som våra egna mammor haft när de var små. Helt otroligt välsytt och väldigt fina med många detaljer. Dockorna hade lite konstiga frisyrer tyckte vi då. Inte alls blont och långt som våra 80-tals Barbies. Tyvärr förstod vi inte då att man borde ha varit extra rädd om de små finingarna. När vi härom dagen var på ett leksaksmuseum kom det en riktig flashback i form av
 
Fina, eller hur!
Första Barbien fanns i butik 1959. Då var klädinspirationen hämtad från Haute Couture. I början av 1960- talet var det Jacqueline Kennedy som inspirerade och från 1967 liknade kläderna de Mod-kläder man hittade på Carnaby Street. Under åttiotalet stod Denver Clanen för en del av influenserna.

Hmmm.... Det är nog dags att leta på den där dammiga kartongen från vinden, ha en liten nostalgitrip och ge de där fina dockorna och kläderna ett värdigare hem, kanske rent av på Memelie kontoret :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar