tisdag 12 juni 2012

Memelie - things that makes you go hmmm...

Ja, Memelie startade faktiskt precis vid ett sånt tillfälle. Ett sånt tillfälle som händer dagligen ni vet när man stannar upp och tänker hmmm...undrar om eller hmmm...hur tänkte man här eller bara hmmm...jag tror att jag ska osv osv. Det finns hur många tillfällen som helst. Men tillfället då Memelie blev till var ett av de där tillfällena som visat sig i efterhand vara ett sånt tillfälle som blir betydelsefullt och som gör skillnad. Ett sånt där tillfälle då man bestämmer sig för att hoppa, inte bara tänka på det, utan verkligen hoppa utför stupet trots att man inte är säker på om fallskärmen kommer att veckla ut sig eller om man komma landa pladask med näsan i marken och få kravla sig upp igen.

Men vi måste nog förklara lite mer för att ni ska förstå.

memelie.com är en webshop som kommer att öppna hösten 2012 och vår bebis som vi vårdar ömt. Vi bestämde oss för att starta memelie precis vid ett sånt tillfälle då vi av olika anledningar kände att var tvungna att hoppa för att komma vidare och helt enkelt tänkte hmmm...undrar om man kan starta ett företag, trots att man inte riktigt vet allt om hur man gör, om man kan starta en webshop och sälja kläder som man gillar, trots att man inte vet ett svatt om den branschen eller om hur man bygger en webshop. Hmmm...funkar det trots att vi som ska starta företaget bor i olika städer...och framför allt kommer man kunna försörja sig på detta?

Ja, hmmm...vi provar. Det kan inte mer än skita sig och då har vi i alla fall försökt. Sagt och gjort och här är vi nu. Vi har hoppat och just nu är resan en blandning av att ibland känna att jo det här blir nog bra och klart att fallskärmen hjälper oss att landa mjukt och ibland en hisnande känsla av att störtdyka i fritt fall. Vi är på väg. Men har inte riktigt landat ännu.

I den här bloggen kommer ni att få följa oss som ligger bakom memelie.com. De är ingen hemlighet alls att den här bloggen är knuten till vårt företag och vi kommer att skriva om och göra viss reklam för shopen såklart. Men bloggen kommer att innehålla så mycket mer än så. Vi kommer att skriva om saker som får oss att tänka hmmm...av olika anledningar och om vår resa mot målet att få igång en bra webshop (både framgångar, motgångar, våra misstag och pinsamheter...för de finns, jösses vad man gör bort sig ibland). På vägen kommer ni få veta mer om oss som ligger bakom memelie. Men vi avslöjar inte allt ännu. Vi tar lite i taget. Hoppas ni vill följa med på vår resa.



6 kommentarer:

  1. Hmm... jo då Lotta. Det funkar alldeles utmärkt.

    SvaraRadera
  2. Åh! Vår första kommentar! Vi bockar, tackar och bugar!

    SvaraRadera
  3. Så spännande!
    Lycka till och jag lägger till bloggen i läslistan så jag kan följa.
    kram!

    SvaraRadera
  4. Å vad kul att du vill följa oss!!!! Kom precis på mig själv med att hoppa några skutt i soffan när jag läste din kommentar, så glad blev jag!

    Tack söta du!!!

    SvaraRadera
  5. Va fin den nya headern blev.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!! Ja du var ju tyvärr en av dem som fick en släng av frustrationen över att inte förstå och de fina orden som följde på det. Förlåt!!! Men som du ser...det tar sig så sakteliga.

      Kram!!!

      Radera