lördag 30 juni 2012

Hmmm...fler med idétorka till kvällens middag?

När det nu äntligen blivit varmt och soligt och regnet håller sig borta, så gäller det ju att passa på att grilla, så mycket man bara orkar. Ja, en sommar utan grillat och jordgubbar det ÄR ingen riktig sommar ALLS. Oftast så grillas det hos oss självklart kött, fågel eller fisk i någon form, kanske ett grillspett med några grönsaker. Mums! Men sen kommer ju problemet med vad man ska ha till. Potatis i olika former, ugnsbakad, varm eller kall potatissallad mm mm i all ära men det kan också bli trist eller träääälit som man säger här på slätten. Vad har ni till köttet när ni grillar? Snälla ge oss lite förslag! Om vi delar med oss av ett recept på en fräsch och god sallad, så kan väl ni också bidra med idéer, snälla! Vårt recept är ärligt stulet från början från någon ICA-buffé tidning, men vem orkar följa recept fler än en gång liksom. Blev det gott så freestylar vi friskt och höftar en hel del. Och det var nog därför salladen inte riiiktigt blev som den skulle igår. Teflonminnet slog till och vi glömde kronärtskockan. Ja se där. Hursomhelst.


Fräsch sallad med kronärtskocka, melon, och cashewnötter bla.
  • En påse blandsallad, ruccola, eller bladspenat eller nån annan sallad (ja ni ser det är inte så noga).
  • En burk avrunna kronärtskockor.
  • Melon. Ta den sort ni gillar och i den mängd ni vill ha. Vi brukar ta Cantaloupmelon. (Hmmm...det här verkar vara felstavat men förslaget är att skriva pantalonger och det ska ni INTE ta).
  • En eller två avokados. Köp två för en är ju alltid dålig. House of Philia skriver också om detta här: http://houseofphilia.blogspot.se/2012/06/ett-sprakande-doftljus.html
  • En näve (stor) naturella cashewnötter.
Skär allt i lagom stora bitar och blanda ihop.

Dressing som blandas med salladen:
  • Rivet ska från en citron.
  • Saften från citronen
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Detta blandas så att du får en dressing som du tycker smakar bra och sedan blandar du ihop den med salladen. Eftersom vi som sagt inte kan hålla oss till ett recept, så finns ingen bestämd mängd utan gör som du gillar. Fick precis också känsla av att den här salladen inte mår dåligt av lite grön kokt sparris... hmmm... blir nog nästa experiment. Njut! Å snälla, dela nån idé på grilltillbehör med oss!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar