torsdag 21 juni 2012

Hmmm...vi ska starta företag, jippi, å sen då?

Japp, då var det bestämt. Vi skulle starta företag. Men var skulle vi börja? Helt gröna var vi inte, men lite naiva och otåliga kanske. Vi på Memelie har lite olika bakgrund. För att inte det här inlägget ska bli väldigt förvirrat så kallar vi oss för enkelhetens för M1 och M2.

M1 har en ekonomie magisterexamen som har legat i träda nu ett tag, men som när det behövs gör sig påmind och ut ploppar kunskaper som glömts bort men som trots allt finns någonstans i bakhuvudet. De behövdes nu.

M2 har drivit företag, ja en liten kedja faktiskt, i Österrike under många år. Men inom en helt annan bransch. Kedjan består av ett flertal caféer i Graz. Har ni vägarna förbi så passa på och drick Österrikes bästa kaffe på Baristas.

Helt bakom flötet och oerfarna är vi alltså inte, men klädbranschen visste vi inte så mycket om, då, men lär oss massor på vägen. Som tur är finns det också ett helt fantastiskt nätverk runt Memelie. Massor av härliga vänner bl.a. en controller och en säljchef på ett klädföretag som vi rådfrågar med jämna mellanrum. Det är helt ovärderligt med sån hjälp!!!

Men tillbaka till att starta företag. När man ska ha företag så måste man ju börja med att bestämma vad företaget ska heta. Vi gjorde som professor Balthazar...vi funderade och funderade...och plötsligt så visste vi. Namnet uppstod egentligen vid ett tidigare tillfälle. Ett hmmm...hur tänker du nu (pucko)? tillfälle.

Vi var och shoppade kläder i en av våra favoritbutiker. M2, som då fortfarande bodde i Österrike och som nyligen fått sin dotter Emelie gjorde en paus i klädshoppandet för hon hade hittat fina träbokstäver som skulle få pryda Emelies rum.

- Jag ska ha ett M.
- Ett M!? Har du redan ett E?
- Näe, varför skulle jag ha det?

PAUS medan M2 letar vidare i lådan och det är här hmmm:et kommer in.

- Men ett M!?
- Jaa...lite irriterat...eftersom det inte fanns något M.
- Men du...heter hon Memelie plötsligt eller?
- Memelie!? Här gick ljuset upp. Haha!!!

Det var så det gick till och som tur var så fanns det ett E. Ytterligare ett sånt där hmmm tillfälle som just då bara var en kul grej, men som sen visade sig vara mycket mer. När så namnet var klart var vi snabba med att köpa domänerna memelie.se och memelie.com. Det kunde ju vara nån annan som kom på ett så fantasktiskt namn och köpte dem före oss och det fick ju bara inte hända. I nästa inlägg får ni veta mer om hur det gick till på vårt första möte på banken...stackars Markus...han hade ingen aning om vad som väntade. 

 
som i Memelie...

1 kommentar:

  1. Ha ha! Party poopers! Vi kan väl få komma igång med vårt bolag innan vi får erbjudande om att anlita en firma för att avveckla. Märkligt!

    SvaraRadera