fredag 29 juni 2012

Hmmm...

Idag blev det lite business på förmiddagen, lite mailande fram och tillbaka till ett av de märken vi ska träffa i Berlin och sedan lade vi undan arbetet för idag och tog ledigt. All business, no pleasure är inte vår melodi. Sen gör vi ju inte allt tillsammans såklart, utan idag roade vi oss själva på var sitt håll.

Så M1 tog med sig pappa-M1 på utflykt. Målet blev sommarpärlan Vadstena på Östgötaslätten.


En fantastiskt vacker och mysig stad precis vid Vättern. Här kan man besöka Vadstena slott, Vadstena klosterkyrka som Heliga Birgitta lät bygga när hon grundat sitt kloster. Nunnorna finns fortfarande kvar här. När man tröttnat på det kan man om man har tur få se knypplerskor in action. Jösses vilket terapiarbete där det gäller att ha huvudet med sig. Vi är imponerade!!! I centrum kan man promenera på kullersensgator bland mysiga gränder och torg. Här finns fantastiska antikaffärer där man bara måste in och kika runt på hyllor och i lådor. Det kan ju ligga ett fynd och bara vänta. Dessutom ligger Evert Larssons diversehandel i en lada nere bakom slottet. Här har man byggt upp små rum i tidsenlig stil och det kryllar av fantastiska prylar som man bara måste kika närmare på. Ja det här är så bra så ladan får ett eget inlägg vid ett senare tillfälle. Å så ligger här ett fantstiskt mysigt café. Gamla konditoriet. Det är ett måste. MÅSTE!
Ja, Vadstena är en riktig sommarpärla väl värd ett besök...men också ett ställe där det det för M1 alltid blir så påtagligt att någon mycket älskad saknas. Ett ställe som frambringar ett sorgkantat och eftertänksamt hmmm...som ger en liten tår i ögonvrån när man känner efter för länge. Någon som också älskade att gräva runt i lådor på antikaffärerna, lugnet i Klosterkyrkan, historiens vingslag på slottet och spegelkakorna på Gamla konditoriet är inte där...dessutom skulle denna någon fyllt år i morgon och det gör det extra påtagligt. Så grattis i förskott ändå. De här spegelkakorna är bara till dig. Du fattas oss!!!

Spegelkakor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar