söndag 28 juli 2013

Hmmm... San Remo.

Tja... här har inte hänt så mycket sedan igår. Så jag plockar fram lite bilder från semestern istället. Vi landade i Nice och tog tåget till San Remo. Supersmidigt och billigt. Tror vi betalade 18 euro för två personer. Man får byta tåg i Ventimiglia (Där ska man inte gå på toa!!! Hål i golvet bara, ingen toastol. Urk!!!), annars är det raka spåret. Tågen är fräscha och luftkonditionerade, dock kan det vara mycket folk och de går längs kusten så det är en vacker väg.


Typiskt Italien är alla vespor. De finns verkligen överallt!


Vårt hotell, Grand Hotell Londres, som så många andra hotell i San Remo är det av den lite äldre modellen. Det är det första stora hotellet som byggdes i San Remo och byggdes redan 1861. Under åren har personer som Giuseppe Garibaldi, Charles Dickens och Franz List tex bott här. Du kan alltså inte förvänta dig ett shoppinghotell här. Det är rustikt och rejält med stora rum med gigantiska speglar att äta frukost i, sällskaps- och spelbordsrum och en annan sal att äta middag i. Ibland skulle man verkligen vilja knäppa med fingrarna och hoppa tillbaka i tiden bara för att se hur det var då. Jag hade velat se Londres under dess glansdagar. Hotellet är så charmigt om man gillar den äldre stilen. Vi gillade det!!!



Strandpromenaden i San Remo är otroligt vacker... och romantisk. Här finns också en hel del ställen där man kan sätta sig och njuta av något kallt att dricka och njuta av värmen och havet.


Sedan lite utsikt från vårt hotellfönster. U Like?








4 kommentarer:

  1. Låter som en härlig resa! Förutom den bristande toastolen då ;0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft det väldigt härligt.
      Du också hoppas jag!

      Kram!!!

      Radera