lördag 27 juli 2013

Hmmm... borta bra men hemma bäst???

Det här var vad jag kom hem till. Vet inte om det där med hemma bäst stämmer riktigt?


Ja, eller hemma och hemma. Jag är inackorderad hos en vän som lånat oss sin lägenhet medan hon är på semester. Tack!!!

Såhär ser det nämligen ut hemma hos oss just nu.Hos grannen ovanför hoppade avloppsröret till diskmaskinen av någon gång när vi var hos pappa i Linköping. Så när vi kom tillbaka var det en stor pöl på köksgolvet. Vattnet visade sig komma från kökstaket och det hade runnit genom tak och vägg ända ner till grannen under oss. Men kanske tur i oturen, för det där avloppet hade stått och droppat länge och man hittade mögel i väggen. Så nu är det som en bastu hemma hos oss. En stor varm fläkt står och bullrar och det luktar gammal fukt och mögel i hela lägenheten eftersom man tagit bort i princip allt utom stommen i väggen och dammet och doften flyger runt överallt. Så vi flydde fältet. Packade bara om väskan och flyttade över till en god vän som lyckligtvis bor i samma hus som oss, så en liten tur genom källaren, så är jag hemma igen. Ibland har man tur i oturen kan man säga.

Nä, nu ska jag smita hem och slå på fläkten igen. Stängde av den igår kväll. Tyckte lite synd om vår granne ovanpå som nog hör allt man gör i lägenheten, eftersom det inte är mer kvar av taket än väggen och de har sitt sovrum ovanför vårt. Svårt att sova med ett högt brummande i bakgrunden!

4 kommentarer:

 1. I Malmö har det inte regnat under hela juli, så när som på en femminutersskur som dunstade innan den landat. Då är det inte utan att man avundas det där regniga fönstret :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite regn hade suttit fint, men det vräkte ner. Det skulle ju kunna komma lite lagom så att marken hinner med att suga upp vattnet kan man tycka. Dock bor vi högt, så vi har sluppit översvämningar, så jag är rätt glad ändå.

   Hoppas ni får lite härligt sommarregn, lagom mycket alltså snart.

   Kramar!!!

   Radera
 2. Jisses vilken röra ni råkat ut för:( Tur att ni kan inkvartera er så pass enkelt och nära:)
  Och snäll är du mot grannarna:) Hoppas ordningen blir återställd snart och att ni får snyggt kök och fina väggar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har verkligen haft tur i oturen. Har ingen aning om hur lång tid det tar att fixa något sånt där. Men jag hoppas ganska snabbt. Ska bli spännande att se om vi får nya köksskåp eller om de sätter upp de gamla...

   Kram!!!

   Radera