torsdag 31 oktober 2013

Hmmm... Bullfest...kanelsnurrbullar! How to do it.

När jag äntligen lyckades knuffa bort den där lathunden, ja jag fick knuffa hårt för han ville verkligen inte gå, så passade jag på att baka bullar till pappa. Förra gången jag bakade och lade upp på bloggen så var det någon som ville veta hur man gjorde snurrbullar som jag kallar det, istället för rullbullar, så... here we go.

1. Starta som vanlig med att kavla ut degen. Lättast såklart är om man försöker få den fyrkantig. Smeta på smör (INTE margarin) socker och kanel. Mycket! Och tappa inte ut en klump med strösocker mitt på och försök sprida ut det med fingrarna. Kladdigt! Nu gillar jag som sagt mycket gojs på mina bullar, men kanske inte riktigt så mycket. 


2. Vik degen dubbel genom att ta tag i kanten högst upp och vik den mot dig. 


3. Skär degen i 10 bitar. I mitt recept står det att det sa bli 48 bullar, men jag brukar dela degen i 4 delar och göra 10 bitar av varje, annars blir de så rysligt små. Sedan skär du varje bit nästan ända upp i två delar. Så att de ser ut som ett par byxor ungefär. 


4. Såhär.


5. Vik upp det ena benet, som i spagat, såhär: 


6. Snurra varje ben, åt varsitt håll så att det ser ut såhär.


 7. Snurra varje snurr runt mitten av brallorna.


8. Peta in änden under bullen så att den sitter fast. Snurra även det andra benet runt och peta under änden under bullen.


9. Voila!


10. Lägg på plåt och låt jäsa. You know the drill. 


11. Pensla med ägg och socker. 


12. Grädda och låt dem kallna lite. Här har ni dem. Snurrbullar. Mmmmmmmmm.


6 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Jag skall baka kanelbullar i dag tänkte jag och skall försöka få till så där fina snurror jag med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Det kommer säkert gå hur bra som helst! Bullarna ser mer avancerade ut än vad det är. Lycka till! Kram!!!

   Radera
 2. Mums, så gott det ser ut!!!

  Hoppas allt är bra!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var gott med bullar. Händer ju som sagt inte så ofta att jag bakar så nybakta bullar känns lyxigt.

   Har precis gjort alla utvecklingssamtal så nu hoppas jag att det lugnar sig på jobbfronten, så ja nu är det bra. Hoppas du mår bättre också!!!

   Många kramar!!!

   Radera
 3. Tusen tack! Det var nog jag som ylade om det här att få reda på hur man gör snurrbullar! Just nu har jag inget kök men så fort det nästa är på plats så ska jag absolut testa:)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nog du. Klart du ska testa att göra snurrbullar i nya köket. Å så härligt med nytt kök!!! Även om det är mindre kul innan allt är klart, så måste det vara fantastiskt skönt när det är klart och man kan njuta av god mat och bullar...
   Kramar!!!

   Radera