måndag 30 september 2013

Hmmm... att se tillbaka... och framåt. Tack alla!!!!

I morgon 1 oktober fyller vår webshop  Memelie   ett år. Hurra, hurra, hurra, hurra!
Vi är så stolta så vi spricker. Vi gjorde det! Vi samlade ihop allt mod vi hade och gick till banken och startade ett företag, en webshop, på riktigt. Det är det mest nervösa, bland det absolut roligaste, ibland bland det jobbigaste (men det är värt allt slit, missförstå mig inte) och mest lärorika jag gjort! Fast jag har inte gjort allt själv. Vi är ju två, jag och Carro... en av mina allra bästa vänner sedan 32 år (ehhh ja, så länge var det visst) som gör detta tillsammans.

Ja, det har verkligen hänt massor under det här året. Om jag skulle skriva allt skulle detta inlägg bli ännu längre än vad det kommer att bli, men en sak som är viktig att komma ihåg är att vi skulle inte fått möjligheten att vara med om denna resa utan våra kunder och hjälpen från många av våra vänner som ställt upp på vägen. Och vi vill säga tack, STORT TACK, till er alla!!!!

Ser man tillbaka ett år i tiden såg det ut såhär på bloggen:

http://memelies.blogspot.se/2012/10/hmmm-nu-har-vi-oppnat.html
http://memelies.blogspot.se/2012/10/hmmm-vilken-harlig-dag.html

Självklart minns jag hur det var natten då vi öppnade, tryckte på knappen och öppnade upp vår webshop för alla på nätet. Pirret innan vi fick bekräftelsen att allt funkade... sedan champagne mitt i natten framför datorn och fjärilarna i magen den där första dagen. Skulle någon handla???


Hur otroligt glada och rörda vi blev när Lingonberrie hade skrivit om oss på sin blogg.  Första beställningarna kom ju faktiskt och jag minns de första turkosa paketen med röda hjärtan som skulle skickas iväg till våra första kunder...


Mycket har hänt sedan dess. Vi har varit på mässor och köpt in kläder, suttit bredvid Darin på flygresan till en av dessa mässor (vilken raring!!!). Vi har definitivt blivit mer slipade och erfarna både vad gäller inköp och förhandling av priser, första gången vi klev in i mässhallarna i Berlin var nog våra ögon ganska stora... 72000 kvadratmeter av en shoppingälskares våta dröm... andra gången hade vi blivit uppgraderade till VIP eftersom vi är chefer på vårt eget bolag (såklart) och vi kände oss betydligt mer varma i kläderna den gången.


Vi har annonserat i Min Boudoir. En tidning som varenda retrointresserad människa borde läsa. Vackert mode, vackra bilder och intressanta reportage. Kvinnan bakom tidningen heter Tifa och henne hade vi äran att träffa på rockabillyfestivalen Hayride i Hultsfred i somras då hon och Linda från Atelje O.L.D. hade sitt bord i försäljningsytan bredvid oss.Det här är som sagt bara ett axplock av allt roligt som hänt. Vi ser fram emot ett kommande, förhoppningsvis lika spännade år. Tack igen!!!

6 kommentarer:

 1. Vilken spännande "resa" ni gjort och så modigt!
  Stort GRATTIS på ettårsdagen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!
   Ja ibland har det känts som rena bergochdalbanan, men som tur är gillar vi pirr i magen.

   Kramar!!!

   Radera
 2. Och sicken fin ettåring det blivit!!!

  Stor kram och tack för att vi fick komma på ert kalas:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva!
   Det var kul att ses igen!
   Hoppas du kommer att trivas i din ring.
   Kramar!!!

   Radera
 3. Grattis på 1-årsdagen! Bodde jag närmre hade jag kommit och kollat, gillar det där retrostuket mycket:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!!
   Kul att du gillar våra kläder. Hör av dig om du någon gång har vägarna förbi Linköping eller Göteborg. Det vore kul att ses!

   Kram!!!

   Radera