1. Starta som vanlig med att kavla ut degen. Lättast såklart är om man försöker få den fyrkantig. Smeta på smör (INTE margarin) socker och kanel. Mycket! Och tappa inte ut en klump med strösocker mitt på och försök sprida ut det med fingrarna. Kladdigt! Nu gillar jag som sagt mycket gojs på mina bullar, men kanske inte riktigt så mycket.
2. Vik degen dubbel genom att ta tag i kanten högst upp och vik den mot dig.
3. Skär degen i 10 bitar. I mitt recept står det att det sa bli 48 bullar, men jag brukar dela degen i 4 delar och göra 10 bitar av varje, annars blir de så rysligt små. Sedan skär du varje bit nästan ända upp i två delar. Så att de ser ut som ett par byxor ungefär.
4. Såhär.
5. Vik upp det ena benet, som i spagat, såhär:
6. Snurra varje ben, åt varsitt håll så att det ser ut såhär.
7. Snurra varje snurr runt mitten av brallorna.
8. Peta in änden under bullen så att den sitter fast. Snurra även det andra benet runt och peta under änden under bullen.
9. Voila!
10. Lägg på plåt och låt jäsa. You know the drill.
11. Pensla med ägg och socker.
12. Grädda och låt dem kallna lite. Här har ni dem. Snurrbullar. Mmmmmmmmm.